***Червень***

У червні у відділі краєзнавчої літератури в циклі „Дніпропетровщина: дати, події, люди” була представлена виставка „Сяйво пекторалі”, присвячена знайденій поблизу м. Орджонікідзе Борисом Мозолевським знаменитої скіфської пекторалі.

У червні в патентно-технічному відділі ДОУНБ діяла книжкова виставка ”Екологія – наука про дім”. У наш час глобального забруднення природного середовища та екологічних катастроф виникла необхідність в оцінці екологічної ситуації в найменшому осередку суспільства. На виставці експонувалися книги, патенти, нормативно-технічні та періодичні видання із фондів патентно-технічного відділу.

1 червня - у відділі абонемента проведено Інформаційну годину для учнів 8-х класів СШ №47 під назвою «Хай щастю дитини не буде кінця», присвячену Дню захисту дітей. З історією цього дня, з Декларацією прав дитини ознайомила учнів завідуюча сектором обліку С.М. Сухіна. Цікаві факти щодо прав та обов’язків дитини, історії з життя дітей, опубліковані на шпальтах періодики, викликали гарячі дискусії.

5 червня - у відділі абонемента організована експрес-виставка - «Велетень думки і праці: шлях життя і боротьби». До 150-річчя від дня народження І. Франка.

6-7 червня - завідуюча відділом наукової організації і методики бібліотечної роботи ДОУНБ разом з фахівцями 3-х обласних методичних центрів відвідала Софіївську району централізовану бібліотечну систему з метою проведення експертно-діагностичного аналізу діяльності. Під час виїзду було розглянуто діяльність функціональних відділів центральної районної бібліотеки та роботу Девладівської, Запорізької, Макортівської, Андріївської, Вишнівської сільських бібліотек та Софіївської селищної бібліотеки.
На початку обстеження та по його закінченні відбулися зустрічі з представниками райдержадміністрації та районної ради, а також з колективом фахівців ЦБС, де були надані консультації з проблемних питань організації роботи структурних підрозділів, обслуговування користувачів у сільських бібліотеках.

8-9 червня - керівники структурних підрозділів, директор та заступник директора ДОУНБ відвідали Запорізьку ОУНБ. Колеги поділились досвідом роботи, організували зустріч з провідними спеціалістами ЗОУНБ., ознайомили з історико-культурними пам’ятками козацького краю.
Фото Запорожье 2006 : 006, 015, 016, 021,025, 041,045, 051.

10 червня - у відділі абонемента було організовано традиційну книжкову виставку для абітурієнтів під назвою „Для вас, абітурієнти”, на якій представлена довідкова, учбова та періодична література на допомогу абітурієнтам до вступу в учбові заклади. Особливою увагою користувалась література, присвячена Болонському процесу.

10 - 18 червня – спеціалісти ДОУНБ Матвійчук М. А. - гол. інженер ДОУНБ, Крупій Г.Я.- заст. директора з питань автоматизації, взяли участь у 13-й Міжнародній Конференції „Крим 2006” „Бібліотеки і інформаційні ресурси в сучасному світі науки, культури, освіти і бізнесу”.
( фото )

15 червня - в патентно-технічному відділі відбулося засідання клубу „Еколог” за темою «Екомистецтво» (Орігамі), засідання проведено спільно з відділом літератури з питань мистецтв ДОУНБ. З доповіддю виступила Гайдук О.С., провідний бібліотекар ПТВ ДОУНБ.

15 червня – у відділі документів іноземними мовами пройшов День інформації для викладачів англійської мови початкових шкіл, які підвищували свою кваліфікацію в Інституті освіти. Для них було проведено огляд документів з питань викладання англійської мови в школі, перегляд методичних видань та художнього фільму „Титанік” англійською мовою.

15 червня - у відділі краєзнавчої літератури та бібліографії відбулася презентація міської громадської організації „Літературно-мистецька агенція „Свічадо”. В читальному залі відділу зібралося понад п’ятдесят чоловік. Керівник організації Інна Мамчин розповіла про мету її створення, статут, програму діяльності на найближчій час. Були представлені останні номери літературно-мистецького альманаху „Свічадо”, який виходить у Дніпропетровську вже четвертий рік і видання якого віднині є головним завданням агенції. Увазі присутніх була представлена виставка „Свіча до свічі”, яка дає можливість ознайомитися з усіма номерами часопису, листуванням редакції з читачами, відгуками на видання, представляє його автуру. Під час проведення презентації у відділі вівся запис для обласного радіо, фотозйомки для місцевої преси. За матеріалами презентації на обласному радіо було підготовлено цикл передач.

25 червня - у відділ абонемента до Дня Конституції була організована книжкова виставка під назвою „Конституція України – гарант прав і свобод людини”. Демонструвалась література з історії Конституцій країни, періодичні статті з проблемних питань виконання конституційних гарантій та прав людини.

19 червня – у відділі іноземної літератури пройшла виставка „Фотографія в нашому житті”. На ній були представлені альбоми професійних фотографів та посібники для аматорів цього мистецтва.

21 червня – „Общественно-языковая практика современной Японии”, „Бізнес-курс. Французский язык”, „Немецкий язык для экономистов” – ці та багато інших матеріалів були представлені на книжковій виставці нових надходжень відділу іноземної літератури.

22 червня - в патентно-технічному відділі відбувся „День інформації”, для фахівців – патентознавців на тему „Наукові дослідження, інноваційна політика спільноти та питання охорони інтелектуальної власності України”. Була представлена виставка „Нових надходжень”, на якій користувачі мали можливість дізнатися про надходження нової літератури в патентно-технічний відділ. У проведенні „Дня інформації” взяли участь патентні повірені України Аріст Л.М., Ручкіна В.Г., Репетя Є.І., Авраменко В.В. (Фото 1, 2 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10)