***Серпень***

У серпні - у відділі мистецтв була організована книжково-ілюстративна виставка „Іван Франко і театр”, присвячена 150- річчю від дня народження Великого Каменяра, який Україна святкувала 27 серпня.

20 серпня – у відділі абонемента була організована книжкова виставка до 85-річниці М.Л.Зарудного «Чарівна сила простоти». Були представлені біографічні, критичні, художні твори автора та матеріали про нього.

З 21 по 25 серпня - працівники відділу краєзнавчої літератури в Експо-центрі в Києві в межах програми „Барвиста Україна” представили книжково-ілюстративну виставку “Видано на Дніпропетровщині за роки незалежності”. На виставці демонструвалась наукова, науково-популярна, навчальна, художня, дитяча література, видана на Дніпропетровщині за п’ятнадцять років (1991-2006). Це книги, фото- та ілюстративні альбоми, журнали. В цілому виставка висвітлює історію, природу, економіку, науку, освіту, культуру та мистецтво Дніпропетровської області, дає широку панораму сучасного життя краю. Виставку оглянули сотні киян та гостей столиці.

22 серпня - з нагоди 15-ї річниці Незалежності України в ДОУНБ у відділі періодики була відкрита виставка „Від незалежності – до національної єдності”.
Саме історії незалежності був присвячений розділ виставки „Випробування незалежністю”. Тут була представлена інформація від початку створення Української держави до сьогодення, розглядаються питання національної символіки України, а також останні події - прийняття четвертого універсалу, який підтверджує національну єдність України.
Другий розділ виставки „Єдність – основа державності” відображав нову віху в історії України, тут були представлені матеріали соціального, політичного, економічного розвитку регіонів.
Третій розділ – „ Ми знайомимось, спілкуємось, єднаємось” висвітлював інформацію про періодичні видання, які одержує відділ періодики ДОУНБ.
Яка ж виставка про Україну без її національних символів – рушника, соняшника, колосків, калини, петриківського розпису, національного віночку. Лялька Марічка в національному вбранні – цікавий експонат виставки. Також була представлена національна атрибутика: прапор, гімн України, герб, Конституція України, карта а також підібрані ілюстрації з книг.

23 серпня - в Канадсько-Українському Бібліотечному Центрі ДОУНБ відбулася презентація книжкової виставки „Національні державотворчі традиції”. Виставка присвячена 15-річчю з Дня проголошення незалежності України.

23 серпня - в відділі періодики пройшла експрес-виставка до дня прапора України. Цей день відзначається в Україні згідно з Указом Президента (№987/ 2004, від 23.08.04 р.) Державний Прапор України - стяг із двох рівновеликих горизонтальних смуг сінього і жовтого кольорів. На виставці експонувалися матеріали з історії Національної символіки України,та зокрема державного прапора. Виставку прикрашало полотно прапору України. Експрес-виставка є складовою частиною великого перегляду до Дня незалежності України

„Словом сильним, мов трубою,
Міліони зве з собою...”
І. Франко

25 серпня - у відділі періодики відкрилась виставка: „Лиш боротись значить жить...”, присвячена 150 – річчю від дня народження українського генія, патріота України - Івана Франка, який усе своє життя присвятив рідному народові. На виставці був представлений матеріал, який розкривав життєвий і творчий шлях письменника, редакторські та видавничі ідеї Франка, особливості формування жанрової системи лірики, модель дитячого світу у прозі автора та інші питання.

27 серпня - у відділі абонемента до 150-річчя Л.І.Франка під назвою «Велетень думки і праці» була організована книжкова виставка. Були представлені художні твори автора, що вивчаються у школі, а також матеріал літературознавчого характеру.