З 1 вересня по 30 вересня - у Патентно-технічному відділі до Дня винахідника і раціоналізатора України почала діяти виставка „Законодавство України про інтелектуальну власність”. Інтелектуальна власність – загальний термін для певних творів людського розуму, які являються інтелектуальними цінностями і володіють різними рівнями виняткових прав. Зміни, які відбулися в нашому суспільстві, вимагали прийняття нових законів, регулюючих питання охорони інтелектуальної власності. При цьому важливу роль грає ефективне регулювання відносин між працедавцем та творцем нововведень, яке стимулює створення і використання новинок, а також матеріальну зацікавленість винахідників.
Правова охорона інтелектуальної власності є найбільш важливою проблемою в сфері винахідництва і використання нововведень. Це питання важливе та актуальне, але не нове. Вже достатньо довгий час воно привертає увагу великої кількості людей – винахідників і раціоналізаторів, вчених, власників товарних знаків, споживачів товарів, маркірованих такими товарними знаками, спеціалістів в галузі їх охорони, співробітників правоохоронних органів, суддів та ін.
Особливу увагу на виставці приділено правовим основам оформлення, створення, володіння, передачі та уступки і використання об’єктів інтелектуальної (промислової) власності, їх економічне утримання та вартісну оцінку прав на такі об’єкти.
На виставці представлені книги, періодичні видання, праці вчених із фонду відділу, а також матеріали присвячені Дню винахідника і раціоналізатора України.
Виставка розрахована на керівників підприємств та широке коло користувачів, які займаються науково-технічною творчістю, удосконаленням засобів і продуктів промисловості, а також організаційно-технічним переозброєнням виробництва, створенням і використанням ноу-хау, об’єктів промислової і іншої інтелектуальної власності.