Березень

Згідно з Указом Президента України з метою посилення уваги суспільства до проблем сім`ї та у зв`язку з відзначенням у 2004 році 10-річчя проголошення Генеральною Асамблеєю ООН Міжнародного Року сім`ї в Україні вирішено провести Рік сім`ї. У відділі періодичних видань з 9 березня працює виставка, присвячена Року сім`ї. На виставці представлено матеріали, що пропагують сімейні цінності, визначальну роль сім`ї в житті суспільства, роз`яснення прав сім`ї, - в тому числі у сфері праці, соціального забезпечення, охорони здоров`я.

5 березня - директор ДОУНБ, заслужений працівник культури України Тітова Н.М. взяла участь у святковому прийомі, присвяченому міжнародному жіночому дню 8 березня, за запрошенням губернатора Дніпропетровської області Яцуби В.Г.

9 березня - Музична година " Володимир Івасюк: мелодія життя". Представлені документи з періодичних видань про життя та творчість композитора, фрагменти музичних творів.

10 березня - Для любителів поезії у відділі документів іноземними мовами розпочала свою роботу книжкова виставка до Всесвітнього дня поезії "Песнь души". На виставці представлено 17 збірників поезії англійською, французькою, італійською та іншими мовами.

15 березня - у відділі мистецтв відбувся літературно-музичний вечір, присвячений Мікалоюсу Чюрльонісу. Захід проведений за сприяння постійно діючої громадської програми "День Культури Світу (керівник - заслужений діяч мистецтв України, головний диригент Академічного театру опери та балету В. Гаркуша). Слухачам була представлена літературно-музична композиція, присвячена життю та творчості видатного художника (виконавці - артисти Академічного театру опери та балету та музично-драматичного театру ім.. Т. Шевченка), виставка репродукцій картин М. Чюрльоніса та виставка документів з фондів ДОУНБ. На вечір було запрошено представників литовського культурно-ділового центру "Гінтаріс". Сюжет про цей захід було показано в програмі "Дивосил" на обласному телебаченні.

18 березня - в приміщенні відділу мистецтв відбулося засідання клубу "Літературна вітальня". У програмі: - "За Гонкуром із Сибіру": творчість сучасного французького письменника А. Макіна лауреата Ґонкурівської премії, премії Медичі та ін.; - презентація збірки поезій Є. Шабаліної музична сторінка "Нові пісні композиторів-земляків".

18 березня - у відділі краєзнавчої літератури відбулось засідання клубу "Ріднокрай" за темою: "Заповідна Дніпропетровщина. Що залишимо нащадкам?" засідання вела голова клубу професор Г.К.Швидько. Виступив провідний фахівець відділу заповідних територій обласного держуправління екоресурсів В.В. Манюк, який розповів про заповідники області, проблеми охорони довкілля та збереження природи краю. Його розповідь доповнив редактор журналу "Свята справа " П.Т.Чегорка, він також зачитав листи від передплатників видання. Під час засідання відбувся перегляд відеосюжетів про заповідні куточки Дніпропетровщини. Після засідання В.В.Манюк подарував бібліотеці декілька нових книг з питань охорони довкілля.

22 березня - в патентно-технічному відділі була організована книжково-документальна виставка присвячена "Дню води". Відвідувачі виставки мали можливість познайомитися з книгами, журналами, ДСТУ, описами винаходів України, Росії, а також з реферативною інформацією країн світу із фондів ПТВ. До уваги відвідувачів було представлено більш ніж 100 джерел.

23-26 березня - завідуюча відділом наукової організації і методики бібліотечної роботи ДОУНБ разом із фахівцями з обласних методичних центрів відвідала центральну районну бібліотеку с.м.т. Апостолове з метою проведення експертно-діагностичного аналізу ЦРБ та бібліотек району. Були відвідані Зеленодольська міська бібліотека для дорослих, бібліотеки с. Перше травня, с. Великокостромка та ін. За підсумками обстеження проведена загальна нарада колективу бібліотек району, відвіданий відділ культури райдержадміністрації, надані методичні рекомендації з питань покращення обслуговування різних груп користувачів Апостолівського району.

24 березня - в обласній універсальній науковій бібліотеці відбувся запис телепередачі, присвяченої вшануванню пам'яті Ярослава Мудрого.

25 березня - у відділі краєзнавчої літератури відбувся вечір-портрет Г.М.Хмель-Дунай, кандидата біологічних наук, викладачки біохімії спорту в Дніпропетровському інституті фізкультури. Галина Миколаївна є членом правління Литовського культурно-ділового центру "Гінтатарас" у Дніпропетровську, в недільній школі якого викладає литовську мову. Вона також перекладає з литовської та польської мов, у співавторстві упорядковує чотиримовний розмовник. Окрім того вона моделює одяг і вишиває в різних техніках: мережкою, ришельє, гладдю, застосовує для оформлення бурштин, а також виготовляє квіти зі шкіри. Галина Миколаївна охоче розповіла присутнім про свої захоплення, показала вироби, фотографії. Під час проведення вечора були виставлені її роботи: одяг, капелюшки, серветки, скатерті.

25 березня - в патентно-технічному відділі, в межах інформаційно-просвітницької роботи наукової бібліотеки, було проведено "Мастер-клас для спеціалістів ДОУНБ" під назвою: "Інтелектуальний потенціал ХХІ століття".

25 березня - фахівцями відділу наукової інформації та бібліографії складено тематичний блок за пошуковою системою Законодавство з теми "Застава" для відділу абонементу.

26 березня - директор ДОУНБ, заслужений працівник культури України Тітова Н.М., і заступник директора ДОУНБ Абраїмова Т.О. взяли участь у зустрічі з головою облдержадміністрації Яцубою В.Г. і керівництвом обласної Ради з приводу Всеукраїнського Дня працівників культури та аматорів народного мистецтва. На зустрічі були вручені подяки та цінні подарунки за вагомий внесок у розвиток культури регіону.

27 березня - у відділі абонементу пройшов тематичний вечір присвячений 190-річчю від дня народження Тараса Григовича Шевченка "Велична пам'ять генію нашого народу".

30 березня - фахівцями відділу наукової інформації та бібліографії було проведено екскурсію бібліотекою (Савченка, 10) для учнів Академічного ліцею Самойленка.