«Митцю не треба нагород,
Його судьба нагородила»

(Л.Костенко)

Кузнєцова Тетяна Федорівна
Народилася 16 березня 1960 року в Казахстані, але своєю малою Батьківщиною вважає Чернігівщину, куди згодом переїхала родина. Після закінчення школи навчалась у Київському державному інституті культури ім. О. Є. Корнійчука (нині КНУКіМ), працювала у Державній республіканській бібліотеці для дітей.

З 1984 року мешкає у Дніпропетровську, а у 1995 році прийшла до відділу документів з питань мистецтв ДОУНБ, де і працює до сьогодні головним бібліотекарем.

 

Рукоділлям захоплюється зі студентських років. Спочатку були шитво та в’язання, згодом (2001рік) «захворіла» вишивкою. Перші кроки – то вишиті хрестиком рушники, серветки, обереги в стилі народних традицій. А три роки тому спробувала відтворити сюжетний малюнок і відтоді це стало серйозним заняттям. З кожним роком зростає майстерність, досвід, вимогливість, бажання вдосконалити роботи. У 2007 році брала участь у Міжнародному конкурсі з вишивки «Бриллиантовая игла» в мережі Іnternet, де її робота «Бальзаковский возраст» отримала срібний приз. У «форумі» на сайті нашої бібліотеки вона веде рубрику «Вишивка крестиком и другое рукоделие», де охоче ділиться своїми знаннями, порадами з віртуальними гостями стосовно цього виду мистецтва. Своєю найкращою роботою авторка вважає вишиту ікону св. Миколая Чудотворця (знаходиться у приватній власності).

Тетяна Федорівна людина творчо обдарована ( має хист до малюнку та комп’ютерного дизайну), але скромна. Наважилась на цю першу в житті виставку під тиском колективу. На мій погляд: все вдалося. Роботи яскраві, витончені з позитивною енергетикою. Бажаю автору здоров’я, творчого натхнення і щоб на цьому Мрії не закінчувались.

С. Пономаренко, зав.відділом
мистецтв ДОУНБ

Дивитись роботи автора

Роботи автора: Див. більше

49006, м.Дніпропетровськ, вул.Савченка,10 Тел./факс:(0562) 42-31-19 E-Mail: library@libr.dp.ua

Copyright  ©  2000-2013 Дніпропетровська обласна універсальна наукова бібліотека