Життя - це постійне відкриття чогось нового, незвичайного, незнаного, небаченого й нечутого. Боронь, Боже, перетворити цей Божий Дар на суцільні сірі будні. Я постійно прагну до відкриттів - і життя винагороджує мене за це.

НЕ УТРИМАЛИСЬ ВІД ОПЛЕСКІВ


Коли читачі клубу «Захопленість» запросили мене на зустріч, я, незважаючи на мороз і снігові замети, вмить помчала у відділ абонемента обласної наукової бібліотеки на Клочко-6. Добиралася з великими потугами і трішки спізнилась. Переступивши поріг, почула тихий спів і ніжний дзвін гітари.

Олена Журович

Побачила в кінці довгого столу, за яким завмерли слухачі, високу, струнку, симпатичну молоду жіночку з гітарою в руках. Слухаючи її я завмерла разом з усіма. Це незвичне виконання було так несхоже з тим, яке я чула досі. І хоча Олена Журович - виконавиця авторської пісні, лауреат багатьох конкурсів, об їздила з концертами чимало міст України і Росії, ми сприйняли її, як ту, що зійшла з небес.
Описати її спів - ніжний, ласкавий, тихий - одним словом божественний важко. Його просто треба слухати і насолоджуватись. І хоча Олена просила не аплодувати, слухачі не могли утриматися від оплесків.

ДОВІДКА

Вік Олени Журович (у заміжжі Романенко) обмежується в даний момент ось цими двома щасливими 55, а на вигляд вона вдвічі молодша. Народилась у Дніпропетровську, живе в Ризі. Тут мешкають її старенька матуся, рідня, багато друзів. Закінчила будівельний інститут за професією архітектор, член Міжнародної ассоціації письменників та публіцистів (МАПП). «Стихии» - перша книга віршів автора. Ранні публікації – в різних поетичних збірках, альманахах (в тому числі збірках МАПП «Планета поэтов») та в періодичних виданнях.

СПІВЗВУЧНІ ПОЕЗІЇ

Щоб дати гості перепочити, попросили і мене почитати свої поезії - і вони виявилися співзвучними з Олениними. Вона зізналась, що вже встигла перечитати мій томик «Зеленцвіт» і дійшла висновку, що у нас споріднені душі, і на деякі мої вірші у неї навіть з'явилась мелодія. Це не дивно, бо на мої поезії композитори Дніпропетровщини сотворили понад 50 пісень. Така-то співуча і мелодійна наша люба українська мова! І хоча Олена Журович російськомовна поетеса, кожне слово її збірника «Стихии» співає.
Наші з Оленою поезії споріднені й своєю філософською наповненістю, глибиною думки, коли те, що відчуває читач, читається між рядків. І приходить усе до Олени Журович, як і до мене, звідкись з піднебесся, наче хтось з високості диктує тобі якісь незвичайні дум¬ки і почуття, котрі лягають на папір.
У першій книжечці «Стихии», художньо оформленої нею, зібрані вірші різних років. Сама назва спонукає читача до подорожі на чотирьох стихіях: земля, вода, повітря, вогонь - це земні сходинки душі, її звернення до Всевишнього. Ось така вона Олена Журович, жінка, що зійшла з небес.


Калинова Дора. Та,що зійшла з небес// Вісті Придніпров’я. - 15.01.2013 р.- № 03 (1394). – с.4.


Творчість…. Читати…

 

 

 

 

 

КОЖНЕ СЛОВО ЗБІРНИКА НІБИ СПІВАЄ

Сборник посвящается маме Марии Ивановне Журович (Баринова)
Журович Е.Н. Стихии: Сборник стихотворений. – Днепропетровск: Герда, 2012. – 168с.
В первой книге поэта Елены Журович собраны стихи разных лет. Само название книги - «Стихии» - приглашает читателя отправиться в путешествие по разделам книги, соответствующим четырем стихиям: земля, вода, воздух, огонь, - это земные ступени роста души, ее обращения к Высшему. Многие стихи положены автором на музыку.


Посилання…

http://www.stihi.ru/avtor/jolochka
вірші Олени Журович

http://gorod.dp.ua/news/64562
виступ О.Журович у ДОУНБ 2011 рік

Виконання пісень Оленою Журович на слова Дори Калинової звучать ….
Посилання …. На звукові файли.


 

 

 

 

 


 

49006, м.Дніпропетровськ, вул.Савченка,10 Тел./факс:(0562) 42-31-19 E-Mail: library@libr.dp.ua

Copyright  ©  2000-2013 Дніпропетровська обласна універсальна наукова бібліотека