Вересень

1 вересня - у відділі документів з питань мистецтв експонувалась книжкова виставка: "Золоті сторінки вітчизняного кіно" (13 вересня - День українського кіно).

11 вересня відбулась презентація книги "История Новомосковска". Автор - Джусов Анатолій Боніфатійович, кандидат технічних наук, винахідник, краєзнавець-аматор. В книзі висвітлена історія міста Новомосковська з глибин давнини по 1960-ті роки в документах, ілюстраціях, фотографіях. Підготовлено книжково-ілюстративну виставку "Козацьке місто на Самарі", на якій було представлено книги з цінного фонду відділу, фотографії та старі карти міста Новомосковська з приватної колекції краєзнавця Валентина Старостіна. 

15 вересня - відбулась екскурсія до відділу документів з питань мистецтв (для молодих спеціалістів ДОНБ)

18 вересня - у відділі документів з питань мистецтв відбулась зустріч з головою ВАТ "Дніпрокнига" Губановою Г.Ф. та її замісником Куценко Т.М. Тема зустрічі: "Огляд нових видань видавництва, розповідь про творчі плани та інформація з книжкових ярмарок Москви і Львова".

18 вересня відбулось засідання клубу “Ріднокрай” за темою: “Український Катеринослав: традиції і модернізм в архітектурі”. Виступив з доповіддю науковий співробітник Обласного центру охорони історико-культурних цінностей Валентин Старостін, який багато років досліджував дану тему. В рамках засідання відбулась презентація бібліографічного довідника ДОУНБ “Українське обличчя Катеринослава”, виданого в серії “Архітектура Дніпропетровська”. В довіднику вперше складено перелік споруд міста, побудованих в українській манері, або з використанням елементів народної архітектури.

20 вересня вийшов друком бібліографічний покажчик “Визволення Дніпропетровщини” До 60-річчя звільнення області від фашистських загарбників. Видання має рекомендаційний характер, до нього увійшли книги, журнальні та газетні публікації, статті з документальних збірників.

29 вересня - відділом періодики підготовлено книжкову виставку "Без них темрява і неуцтво", присвячена Всеукраїнському дню бібліотек.