Березень

березень-травень - у відділі періодики з метою популяризації фонду відділу були організовані екскурсії: квітень - для робітників відділів обслуговування бібліотек області та для студентів Дніпропетровського училища культури; травень - для учнів юридичного коледжу

з 1 по 10 березня - у відділі читальних залів експонувалася книжкова виставка, присвячена Міжнародному жіночому дню. Виставка мала назву "Ваше величество женщина! Весь мир у ног твоих" і складалася з 2-х розділів: "Музы женщин…"; "Любовь, политика, корона: след женщин в истории". Перший розділ виставки був присвячений видатним жінкам-поетесам: Л.Українці, Г.Ахматовій, Б. Ахмадуліній та ін. Другий розділ відображав внесок жінки в історію, в життя видатних чоловіків. В цьому розділі були представлені такі видання: П. Загребельний "Роксолана", О.Козуль "Жінки в історії України", У.О.Хегуд "Президенты и их женщины" та ін.

3 березня - у відділі краєзнавчої літератури та бібліографії в рамках постійної рубрики: "Дніпропетровщина: дати і події року" представлена міні-виставка "Новомосковський Троїцький собор - храм козацьких душ."

5 березня - колектив ДОУНБ відсвіткував Міжнародний жіночий день. В подарунок до свята - концерт солістів Дніпропетровського Дома органної і камерної музики.

6 березня - відділ документів з питань мистецтв взяв участь у загальнобібліотечній акції - виставці документів "Геній і нація", присвяченої до дня народження Т.Г. Шевченка. Відділом були підготовлені матеріали до розділу "Образотворча Шевченкіана".

з 9 березня по 31 квітня - у відділі читальних залів до днів вшанування пам'яті великого Кобзаря була організована літературно-ілюстративна книжкова виставка під назвою "Геній і нація: шевченкініана ДОУНБ". Провідною ідеєю виставки став показ колекції творів Т.Г.Шевченка та літератури про нього. На виставці експонувалося майже 200 джерел, виданих починаючи з 1840 по 2001 роки. Це повні зібрання творів Шевченка і його вибрані твори, збірки поезії і окремі твори, поезії, монографії, альбоми та журнальні статті про великого Кобзаря. Виставка склалася з 6 розділів: "Тернистий шлях долі", "Колір і барви творчості Шевченка", "Велетень у царстві людської культури", "Образотворча Шевченкініана", "Жінки та кохання в житті та творчості Шевченка", "Шевченко йде світом". Відділом був складений буклет книжкової виставки. Готується її друкований каталог, за допомогою якого можна замовити необхідну літературу для роботи у читальних залах ДОУНБ. Автор виставки - зав. відділом читальних залів Марусенко Л.М., дизайн - Г. Шеповалова.

з 10 по 22 березня - на базі Дніпропетровського училища культури проводились обласні курси підвищення професійної компетентності для завідуючих відділами обслуговування ЦБС області. Консультації з важливих проблемних питань обслуговування сучасних категорій користувачів читали провідні фахівці ДОУНБ: Тітова Н.М., директор ДОУНБ, заслужений працівник культури України, Луньова І.Є., завідуюча відділом наукової організації і методики бібліотечної роботи ДОУНБ, Барабан І.В., завідуюча відділом наукової інформації і бібліографії, Прудченко Є.Д., головний бібліотекар з питань інформації, Голуб І.С., завідуюча відділом краєзнавчої літератури і бібліографії, Литвиненко Н.Г., завідуюча відділом наукового опрацювання документів та каталогізації, Браславська І.М., завідуюча відділом періодики ДОУНБ.

12 березня - відділом краєзнавчої літератури та бібліографії видано бібліографічний покажчик, упорядкований співробітниками відділу краєзнавчої літератури та бібліографії, "Катеринославська вчена архівна комісія (1903-1916)".

з 13 березня - у відділі наукової інформації та бібліографії, з метою реалізації конституційноих норм України щодо вільного доступу людини і громадянина до будь-якої інформації розпочав функціонувати Центр правової інформації (ЦПІ). ЦПІ має у своєму розпорядженні вагомі інформаційно-правові ресурси: документи СРСР, УРСР, РРФСР, починаючи з 1947 ро. по 90-ті р.; закони, укази, постанови, нормативні акти міністерств та відомств незалежної України з 1991 р.; документи місцеввої влади - "Збірник розпоряджень голови облдержадміністрації обласної державної адміністрації"; електронну юридино-інформаційну пошукову систему "Законодавство". ЦПІ пропонує широкий спектр послуг: інформаційні, сервісні та юридичні (щотижневі безкоштовні юридичні консультації спеціалістів Дніпропетровського обласного управління юстиції).

15 березня – у відділі наукової інформації та бібліографії закінчено роботу над “Інформаційним бюлетенем  з питань фінансів та бюджета. Серія “Законодавство”. Зведений випуск за 2002 рік”.

17 березня - відбулись збори колективу ДОУНБ "Бібліотека у 2002 році: підсумки та перспективи розвитку". З доповіддю "Фінансово-економічна діяльність бібліотеки та робота з персоналом" виступила директор Н.М.Тітова. Рекламно-інформаційний звіт про роботу бібліотеки у 2002 році з використанням мультимедійних технологій представила заступник директора Т.О. Абраїмова. Голова профспілкового комітету І.В.Барабан виклала зміст колективного договора, який було затверджено загальними зборами колективу. В межах зборів йшла мова про основні проблеми колектива і шляхи їх вирішення.

19 березня – фахівцями відділу наукової інформації та бібліографії взято участь у проведені курсів підвищення кваліфікації для бібліотекарів Дніпропетровської області. У межах проведення курсів були прочитані консультації: “Відділ наукової інформації та бібліографії у сучасних умовах”; “Використання нових інформаційних технологій при обслуговування користувачів”; представлена виставка-перегляд нових довідково-бібліографічних видань.

20 березня – фахівцями відділу наукової інформації та бібліографії був підготовлений інформаційних покажчик “Закони та нормативно-правові акти з питань культурного будівництва” (100 сторінок).

20 березня - у відділі краєзнавчої літератури та бібліографії відбулось засідання краєзнавчого клубу "Ріднокрай" за темою: Під псевдонімом "Те-не-те". Життя і доля Бориса Тенети. Були присутні 35 чоловік. Вела засідання завідуюча відділом Голуб І.С. З доповіддю виступив письменник-краєзнавець М.П.Чабан. Доповнили виступ голова Дніпропетровського відділення Спілки письменників Леся Степовичка, наук. співробітник музею "Літературне Придніпров'" І.В.Мазуренко, краєзнавці В.Ніколенко, Г.А.Півняк. Л.Степовичка, І.В.Мазуренко та І.С. Голуб читали вірші поета. Працівник обласного радіо Н.В.Старюк вела запис засідання.

20 березня - відділ документів з питань мистецтв взяв участь у підготовці та проведенні персональної виставки художника-аматора Г.Холода "Люди и рыбы", яка експонувалася у будинку вчених.

20 березня - на святковий прийом до голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації до Всеукраїнського Дня працівників культури та аматорів народного мистецтва були запрошені кращі представники галузі культури області. Серед них - директор та заступник директора ДОУНБ.

з 21 березня - у відділі періодики з метою обговорення проекту політичної реформи в Україні, було відкрито книжкову виставку "Обговорюємо проект політичної реформи", за лаштунками якої було оформленотематичну папку матеріалів.

22 березня - у відділі краєзнавчої літератури та бібліографії на постійно діючій виставці "Видання ДОУНБ" представлено нові краєзнавчі бібіліографічні видання.

22 березня - у патентно-технічному відділі була організована виставка присвячена "Дню Води". "Вода - це життя".Відвідувачі виставки мали можливість познайомитись з книгами, журналами, ДЕСТами, описами винаходів Росії та України, а також з реферативною інформацією стран світу із фондів патентно технічного відділу, відділу краєзнавства, періодики, читального залу та літератури з відділу іноземних мов ДОУНБ. Більш 200 джерел були представлені до уваги відвідувачів. Особливий інтерес у відвідувачів виставки викликали матеріали, які належать до сучасних технологій очищення води, а такж побутові фільтри.

24 березня - у відділі документів з питань мистецтв функціонувала книжкова виставка "Корифеї української сцени".

27 березня - у відділі документів з питань мистецтв відбулося музичне прослуховування "Романси на вірші О.Толстого", на якому були присутні 38 чоловік.

29 березня - у відділі абонементу відбулося засідання клубу "Захопленність" за темою "Книги трьох поколінь" (Літературний літопис Росії - із циклу заходів присвячених року Росії на Україні). Представлені книжкова виставка по темі засідання клубу та бібліографічний огляд "Незгасна пам'ять поколінь". Провела огляд староста клубу Г.І.Сало.