Вересень

вересень – у відділі періодики у межах циклу заходів “Сторінки історії” експонувався перегляд літератури      “День, що увібрав роки та століття” (до дня Незалежності)

1 вересня – у відділі періодики відбувся День довідкової літератури, у межах якого були представлені нові книги та журнали по галузям знань.

3 вересня у відділі краєзнавства відкрито велику виставку "Почесний громадянин краю" (До 170- річчя Олександра Поля), де представлено понад 50 книжкових та періодичних видань.

9 вересня. До Дня знань у відділі документів іноземними мовами підготовлено виставку "Вивчаємо мови".

9 вересня. У відділі документів іноземними мовами розпочала роботу виставка "Архітектурні пам'ятки старої Європи" з циклу "Європейська культура: знахідки та відкриття", присвячена Дням Європейської культури.

10 вересня у відділі краєзнавства відкрито виставку нових краєзнавчих бібліографічних видань літератури.

10 вересня. У відділі документів іноземними мовами відбувся методичний семінар разом з Центром іноземної літератури для викладачів шкіл. Семінар проходив в залах відділу документів іноземними мовами та відділу патентно-технічної та сільськогосподарської літератури.

11 вересня в бібліографічній серії "Дослідники рідного краю" видано покажчик "Почесний громадянин краю", присвячений 170-річчю від дня народження О.М.Поля. Бібліографія склала 260 позицій. Тираж -- 200 примірників.

12 вересня. У відділу з питань мистецтв підготовлено книжкову виставку "Європа музична" з циклу "Європейська культура: знахідки та відкриття".

З 12 по 30 вересня – для користувачів бібліотеки діяла програма “Дивосвіт книжкових скарбів”, яка була приурочена до Всеукраїнського Дня бібліотек. Читачі та гості бібліотеки мали змогу познайомитись з унікальними книжковими колекціями бібліотеки, взяти участь у засіданнях читацьких клубів, екскурсіях, вечорах-зустрічах.

12 вересня – у відділі патентно-технічних та сільськогосподарських документів відбулася презентація книги  В. І. Муравейника “Бізнес-дипломатія”.

12 вересня працівники краєзнавчого відділу взяли участь у Полевських читаннях, які відбулися в Національному гірничому університеті. Було представлено бібліографічний покажчик "Почесний громадянин краю".

16 вересня у відділі краєзнавства відкрито міні-виставку "Найбільша бібліотека краю" (До Всеукраїнського Дня бібліотек).

17 вересня – співробітниками відділу наукової інформації та бібліографії було проведено екскурсію по Дніпропетровській обласній науковій бібліотеці (вул. Савченка, 10) для учнів Академічного ліцею освітньої корпорації Самойленка.

17 вересня – завідуюча відділом краєзнавчої літератури взяла участь у зйомках, які проводила ДОТРК в історичному музеї. Була представлена виставка літератури “Велике бачиться на відстані. Партизанський рух на Дніпропетровщині”. Представлено методико-бібліографічний покажчик-довідник “Зірки партизанської слави”, який підготували працівники ДОУНБ до Дня партизанської слави.

18-21 вересня – заступник директора бібліотеки Т.А.Абраїмова взяла участь у семінарі “Роль публічних бібліотек у залученні громадян України до світу електронної інформації: реалізація проектів LEAP, LEAP-II, LEAP-plus Посольства США в Україні”, який було організовано Посольством США в Україні, Центром інформаційних ресурсів, українською бібліотечною асоціацією та Центром безперервної бібліотечно-інформаційної освіти у м. Миколаєві.

19 вересня – у відділі абонементу до Всеукраїнського дня бібліотек експонувалася книжкова виставка “Книга. Читач. Бібліотека.”.

19 вересня – співробітниками відділу наукової інформації та бібліографії була проведена екскурсія по Дніпропетровській обласній науковій бібліотеці (вул. Савченка, 10) для учнів Дніпропетровського рідіоприладобудівного коледжу.

19 вересня – відділом документів з питань мистецтв до засідання клубу “Літературна вітальня” підготовлено прослуховування грамзаписів з віршами Н. Турбіної.

19 вересня – завідуюча відділом краєзнавчої літератури на засіданні міського клубу книголюбів “Літературна вітальня”, який відбувся у відділі документів з питань мистецтв ДОУНБ, представила книгу “Дніпропетровськ: минуле і сучасне”, яку можна назвати енциклопедією Дніпропетровська.

19 вересня – у відділі краєзнавчої літератури відбулось засідання краєзнавчого клубу “Ріднокрай” за темою: “Олександр Поль –– почесний громадянин краю”. Були присутні 42 чоловіки. Вела засідання голова клубу Г.К.Швидько. З доповіддю виступив аспірант НГУ І.О.Кочергін. Він розповів про роботу над новими джерелами в архівах Дніпропетровська та С.-Петербурга, які відкрили нові, раніше невідомі факти, що стосуються предків Поля, його біографії та діяльності. Старший науковий співробітник ДІМ В.І.Лазебник розповіла про увічнення пам'яті О.Поля, роботу над встановленням йому пам'ятників у Кривому Розі та Дніпропетровську. З доповненнями виступили Д.Каюк, В.Осавуленко, В.С.Савчук, Г.І.Гуляєв та В.Б.Єфимов. Із запитаннями звернулись О.І.Журба, В.Б.Єфимов, М.П.Рябцев, П.Т.Чегорка. Наприкінці завідуюча відділом І.С.Голуб зробила огляд нової літератури, присвяченою Полю, представила бібліографічний покажчик “Почесний громадянин краю”. Завідуючою сектором С.Ю.Усенко на протязі засідання було зроблено багато цікавих знімків.

19 вересня – відділ патентно-технічних та сільськогосподарських документів брав участь у ІІІ науково-практичній конференції “Актуальні проблеми винахідництва та раціоналізаторської роботи”.

20 вересня – у відділі патентно-технічних та сільськогосподарських документів відбувся День інформації. У межах заходу функціонувала книжкова виставка “Геній людини – джерело всіх надбань”.

З 22 вересня – у секторі рідкісних і цінних документів почала діяти книжкова виставка “Його всесвіт – історія, або шлях до науки” – своєрідне літературне досье викладача ДНУ М.А.Руднєва. Читачі зможуть познайомитися на виставця з літературою, яку він прочитав з 1992 по 2002 рік у секторі рідкісних документів.

24 вересня – у відділі відкрито виставку “Найбільша книгозбірня краю” (До Всеукраїнського Дня бібліотек). На ній представлено сторінки історії бібліотеки, її сьогоднішня діяльність.

24 вересня – співробітниками відділу наукової інформації та бібліографії було проведено екскурсію по Дніпропетровській обласній науковій бібліотеці (вул. Савченка, 10) для учнів українсько-агнлійського ліцею.

25 вересня – у відділі документів з питань мистецтв влаштована книжкова виставка “Соловей української сцени” (до 70-річчя з дня народження А. Солов’яненка).

25 вересня– завідуюча краєзнавчого відділу взяла участь у Дні відкритих дверей в Обласному центрі дитячо-юнацького міжнародного та краєзнавчого туризму. Вона зробила перегляд літератури з краєзнавчої тематики “Пізнавай рідний край”, розповіла про роль краєзнавства у вихованні молоді. Проводились зйомки обласного телебачення.

26 вересня – у відділі патентно-технічних та сільськогосподарських документів відбулося засідання клубу “Академія”, на якому обговорювалась тема “Проблеми створення в Україні цивілізованого ринку інтелектуальної власності”.

27 вересня – в будинку Профспілок за підтримки обкому профспілок працівників культури та спонсорів відбувся святковий вечір працівників ДОУНБ, присвячений Дню бібліотек. Гумор, жарти, сміх панували в залі. Весело посвячували в бібліотекарі молодих спеціалістів, шанували ветеранів різних поколінь.

27 вересня – відбулись святкові збори бібліотечних працівників Дніпропетровської області, які були присвячені Всеукраїнському Дню бібліотек. Бібліотекарі області одержали поздоровлення від голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації М.А. Швеця. Кращі працівники були нагороджені цінними подарунками.

30 вересня – у відділі періодики у межах циклу заходів “Сторінки історії” експонувався перегляд літератури До дня бібліотеки – вечір-зустріч з почесними читачами,  стали традицією.

30 вересня – у відділі періодики експонувалася книжкова виставка “Всеукраїнський день бібліотек – торжество єднання друкованого слова та культури”.

30 вересня – у відділі абонементу проходила екскурсія по бібліотеці для учнів школи “Ерудит” та ПТУ №63.

30 вересня – у відділі наукової інформації та бібліографії закінчена робота над календарем “Міжнародні, релігійні та державні свята в Україні на 2003 рік”.

30 вересня – у читальному залі відбувся Вечір-зустріч фахівців ДОУНБ з почесними читачами “Бібліотека – читачам, читачі – бібліотеці: грані взаємозбагачення”. Відомі вчені, письменники, журналісти, викладачі вузів взяли участь у віртуальній екскурсії по відділах бібліотеки, які забезпечують процеси обслуговування, але невідомі читачам. Учасники поділились своїми роздумами щодо подальшої спільної роботи з бібліотекою.

30 вересня – читачі відділу документів з питань мистецтв Куліш Л.– викладач музичного училища, Макагонова В. – засл. артистка України, зав. літературною частиною Молодіжного театру, Труш І. – ст. науковий працівник Художнього музею взяли участь у вечері-зустрічі, присвяченому Всеукраїнському дню бібліотек.

30 вересня – в межах святкування Всеукраїнського дня бібліотек проведено зустріч з читачами бібліотеки. Співробітники відділу краєзнавчої літератури підготували книжкову виставку “Читачі –– бібліотеці”, на якій були представлені твори читачів відділу краєзнавчої літератури. Серед них – художні, наукові, краєзнавчі видання.
жовтень – листопад – у відділі документів з питань мистецтв проведено екскурсії по відділу для учнів коледжу інформаційних технологій та студентів академії “Україна”.