Жовтень

жовтень – у відділі періодики протягом місяця діяла виставка нових надходжень “Похилі люди: соціальне самопочуття”.

жовтень – у відділі періодики протягом місяця діяла виставка нових надходжень “Є така професія – служити закону”, присвячена дню юриста.

жовтень – у відділі періодики протягом місяця діяла виставка нових надходжень День ООН.

жовтень – листопад – у відділі документів з питань мистецтв проведено   екскурсії по відділу для учнів коледжу інформаційних технологій та студентів академії “Україна”.

2 жовтня – у відділі документів з питань мистецтв експонувалася книжкова виставка «Она рисовала сердцем», присвячена 50-річчю від дня народження Н. Рушевої. Озвучила виставку та надала унікальні документи викладач музичного училища Л. Куліш.

5 жовтня – у відділі патентно-технічних та сільськогосподарських документів відбувся тематичний перегляд “Будівництво та дизайн у ринкових відносинах”.

8 жовтня – співробітниками відділу наукової інформації та бібліографії було проведено екскурсію по Дніпропетровській обласній науковій бібліотеці (вул. Савченка, 10) для учнів Дніпропетровського рідіоприладобудівного коледжу.

10 жовтня – проведено дві екскурсії по відділу краєзнавчої літератури для учнів інформаційного ліцею та студентів 1-го курсу університету “Україна”.

10 жовтня – співробітниками відділу наукової інформації та бібліографії було проведено екскурсії по Дніпропетровській обласній науковій бібліотеці (вул. К.Маркса, 18) для учнів Дніпропетровського ліцею інформаційних технологій та для студентів приватного університету “Україна”.

10 жовтня – у відділі документів з питань мистецтв проведено інформаційну годину для студентів ДДУ факультету «Українська філологія, мистецтвознавство та дизайн».

14 жовтня – проведено екскурсію по відділу краєзнавчої літератури для школярів.

14 жовтня – співробітниками відділу наукової інформації та бібліографії було проведено екскурсії по Дніпропетровській обласній науковій бібліотеці (вул. К.Маркса, 18) для учнів Дніпропетровського ліцею інформаційних технологій та для студентів приватного університету “Україна”.

15 жовтня – у відділі документів з питань мистецтв до 100-річчя від дня народження композитора А. Штогаренка підготовлено бібліографічний буклет (разом з краєзнавчим відділом) та книжкову виставку «Наш земляк – композитор А. Штогаренко».

15 жовтня – у відділі патентно-технічних та сільськогосподарських документів відбулося засідання клубу “Ікар” за темою “Історія створення міжнародної асоціації ТРІЗ”. У межах заходу функціонували книжкова виставка, присвячена дню народження Генриха Сауловича Альтшуллера,та книжкова виставка, присвячена Дню ТРІЗ. Відбулась презентація колажу “Генрих Саулович Альтшуллер”, автор якого – вчений, винахідник, художник Жура Василь Іванович.
15-18 жовтня - директор бібліотеки Тітова Н.М. взяла участь у Всеукраїнській науково-практичній конференції “Роль обласних універсальних наукових бібліотек у інформаційному просторі регіону”, на якій виступила з доповіддю “Проблеми оцінки і відбору електронних ресурсів для користувачів”.

17 жовтня – співробітниками відділу наукової інформації та бібліографії було проведено екскурсії по Дніпропетровській обласній науковій бібліотеці (вул. К.Маркса, 18) для учнів Дніпропетровського ліцею інформаційних технологій та для студентів приватного університету “Україна”.

17 жовтня – у відділі патентно-технічних та сільськогосподарських документів відбулося засідання клубу “Патентознавець” за темою “Досвід роботи патентних повірених України”, у межах якого діяла книжкова вистака “Створення української біржі промислової власності – сучасна вимога”.

17 жовтня – співробітники відділу краєзнавчої літератури взяли участь у щорічному Дні книги в НГУУ, подарували науковій бібліотеці ВУЗу свої видання.

18 жовтня – співробітники відділу краєзнавчої літератури підготували виставку видань про Богдана Хмельницького, яка була розташована в історичному музеї, а також взяли участь у відкритті виставки в ДІМ “Клейноди та особисті речі Богдана Хмельницького”.

З 20 по 30 жовтня – заст. директора бібліотеки та завідуюча відділом наукової організації і методики бібліотечної роботи взяли участь у роботі ІІІ Всеросійської школи бібліотечної інноватики, організаторами якої були Міністерство культури РФ, Академія перепідготовки працівників мистецтва, культури і туризму та Бєлгородська державна універсальна наукова бібліотека. Фахівці нашої бібліотеки мали можливість неформального спілкування з фахівцями з різних регіонів Росії, вони збагатились теоретичними знаннями інноваційних процесів і познайомились з досвідом роботи бібліотек Бєлгородської області.

21 жовтня – у відділі наукової інформації та бібліографії закінчена робота над бібліографічним покажчиком “Управління. Менеджмент. Маркетинг. Реклама”.

22 жовтня – відділом наукової інформації та бібліографії була підготовлена консультація “Інформаційна політика України у бібліотечній справі та шляхи її реалізації на прикладі роботи окремих бібліотек Дніпропетровської області” для обласного семінару бібліотекарів системи професійно-технічних училищ.

23 жовтня – завідуюча відділом краєзнавчої літератури взяла участь у презентації книги М.Чабана “Діячі Січеславської Просвіти (1905-1921)”, яка відбулась у транспортному університеті.

24 жовтня – співробітниками відділу наукової інформації та бібліографії було проведено екскурсію по Дніпропетровській обласній науковій бібліотеці (вул. Савченка, 10) для студентів Дніпропетровського училища культури.

24 жовтня – у відділі документів з питань мистецтв відбулася презентація першої персональної виставки робіт художника-аматора Ю. Кравцова «Жизнь в улыбках, танцах и цветах».

25 жовтня – співробітники відділу краєзнавчої літератури відвідали меморіальний будинок-музей Яворницького, де зробили знімки інтер'єрів музею для фототеки “Краєзнавство”

26 жовтня – у відділі абонементу у межах засідання клубу “Захопленість” відбувся вечір-зустріч з місцевими поетами “Поетичне слово земляків”.

31 жовтня – у відділі краєзнавчої літератури відбулась презентація книги професора НГУУ Баранова П.Н. “Геммология”. Було представлено виставку коштовних та виробних каменів з колекції автора книги та краєзнавця, кандидата геолого-мінералогічних наук В.В.Манюка. На презентації були присутні близько сорока чоловік.