Березень

1 березня – у відділі читальних залів до дня народження Т. Г. Шевченка було оформлено книжкову виставку “В ім’я живого Тарасового духу”.

3 березня – у відділі патентно-технічних та сільськогосподарських документів відбувся тематичний перегляд “Система та якість продукції”.

4 березня – у відділі періодики експонувалася книжкова виставка “Яким буде майбутнє культури”.

4 березня. У відділі з питань мистецтв відкрилась книжкова виставка "Рампа запалює вогні. Український театр: минуле та сучасне".

5 березня у відділі краєзнавства відкрито міні-виставку з циклу "Дніпропетровщина: дати і події року" -- "Майстрині петриківського розпису".

6 березня – у відділі патентно-технічних та сільськогосподарських документів відбулося засідання клубу “Ікар”, у межах якого відбувся творчий звіт молоді міста.

6 березня – у відділі патентно-технічних та сільськогосподарських документів пройшов науковий семінар “Роль жінки у формуванні інтелекту людини”.

7 березня – у відділі періодики протягом місяця діяла міні-виставка-привітання , “Хай найтепліші знайдуться слова” до якої був приурочений безкоштовний запис читачів.

11 березня – у відділі наукової інформації та бібліографії  розпочато формування рубрики “Колекція енциклопедій” для розміщення її на веб-сторінці ДОУНБ.

20 березня – завідуючою відділом наукової інформації та бібліографії Барабан І.В. для Юридичного ліцею проведена екскурсія ( з відеозаписом)   по Дніпропетровській обласній універсальній науковій бібліотеці (вул. Савченка, 10).

21 березня у відділі краєзнавства відбулось засідання краєзнавчого клубу "Ріднокрай" за темою: "Забутий Микола Минько".
На засіданні були присутні 28 чоловік. Вела голова клубу Г.К.Швидько. З доповіддю виступив М.П.Чабан. Доповнила виступ дружина племінника М.Минька -- Мінко Олена Вікторівна. Після засідання Г.К.Швидько зробила оголошення про конференції в НГАУ та ДНУ.

21 березня. При сприянні керівника клубу книголюбів Куліш Л.П. відбулася творча зустріч з письменником, підприємцем В.Веретенніковим, який розповів про свої романи, роботу над сценаріями художніх фільмів "Потерянный рай", "Дикий табун". В дарунок відділу автор передав книги та відеокасету фільму. (Присутні - 60 чол.)

21 березня у відділі краєзнавства відбувся краєзнавчий “четверг” “Забутий Микола Манько”; у засіданні брала участь родичка репресованого письменника.

22 березня зав. відділом краєзнавства І.С.Голуб взяла участь у проведенні краєзнавчої конференції "Дослідники Придніпровського краю" в НГАУ.

27 березня працівники відділу краєзнавства взяли участь у відкритті виставки, присвяченої Івану Сокульському у відділі ДІМ "Літературне Придніпров'я."

28 березня – відділом наукової інформації та бібліографії проведено День інформації для спеціалістів ДОУНБ.

28 березня – у секторі рідкісних і цінних документів читачі мали можливість ознайомитися з книжковою виставкою “Він осягав весь світ душі”, присвяченою 41-ій річниці від дні народження великого чеського вченого-педагога Яна Амоса Каменського. Виставка привернула увагу фахівців і тих читачів, хто займається вихованням дітей.

29 березня – у відділі читальних залів відбулася презентація клубу практичної психології “Пізнай себе”. Клуб пропонує практичні заняття та консультаційні бесіди під назвою “Життя без проблем”. Засідання клубу проводять психологи та спеціалісти практичної психології. Клуб працює за адресою: вул. Ю.Савченка, 10, Обласна наукова бібілотека, І повер. Засідання відбуваються кожний четверг о 18.00.   

29 березня – у відділі наукової інформації та бібліографії розпочата робота над картотекою аналітичного розпису книг.

30 березня – у відділі абонементу відбулося у межах засідання клубу “Захопленість” відбулася година поезії “Вслухаючись в Шевченкові рядки”.