Січень

січень – у відділі періодики у межах циклу заходів “Сторінки історії” експонувався перегляд літератури “Цей день соборності, що порохом історії пропах”.

3 січня – у відділі читальних залів до великодніх свят функціонувала книжкова виставка “Христос, твоє народження – початок нової ери”.

4 січня – у відділі періодики експонувалася книжкова виставка “Новий рік настає”.

4 січня – у відділі періодики експонувалася виставка “Різдво Христове”, присвячена православним святам.

4 січня у відділі краєзнавства відкрито міні-виставку з циклу "Дніпропетровщина: дати і події року" -- "...як не жив, але неправді не служив", присвячену 100-річчю від дня народження поета Павла Усенка.

9 січня у відділі краєзнавства в циклі "Літературна Дніпропетровщина" розгорнуто велику виставку "Майстри пера - ювіляри року", де виставлено понад 50 книжкових та періодичних видань, присвячених письменникам-ювілярам 2002 року.

9 січня електронна база краєзнавчого відділу "Краєзнавство" склала 22 тисячі записів.

10 січня – у відділі абонементу експонувалася постійнодіюча книжкова вивставка “Панорама періодичних видань”.

10 січня у відділі краєзнавства відкрито виставку нових надходжень краєзнавчої літератури.

10 січня – у відділі наукової інформації та бібліографії розпочато роботу зі створення ретроспективного бібліографічного покажчика “Управління. Менеджмент. Маркетинг. Реклама”.

12 січня у відділі краєзнавства розгорнуто велику виставку "З природою в майбутнє", де представлені книги, періодичні видання, буклети, присвячені проблемам охорони природи та природокористування в області.

12 січня – у відділі наукової інформації та бібліографії розпочато відбір матеріалів до календаря “Міжнародні, релігійні та державні свята в Україні на 2003 рік”.


14 січня – у відділі наукової інформації та бібліографії розроблена анкета-опитування для абонентів інформації з метою деталізації тематики запитів.

14 січня. До уваги читачів було представлено 2 книжкові виставки "Нові надходження відділу документів іноземними мовами" та "Модная латынь".

15 січня – у відділі патентно-технічних та сільськогосподарських документів відбулося засідання клубу “Академія”. Темою засідання було підведення підсумків роботи за минулий рік та визначення перспектив на майбутнє.

15 січня – у відділі читальних залів до 270-річчня від дня народження видатного французького письменника П’єра де Бомарше  функціонувала книжкова виставка “У царство сміху кликав його талант”.

17 січня – у відділі читальних залів до Дня Соборності функціонувала книжкова виставка “Живий зв’язок поколінь”.

18 січня – у відділі періодики експонувалася книжкова виставка “Символи держави”, присвячена 10-річчю від дня затвердження Гімну України.

18 січня. У відділі документів іноземними мовами проводився методичний семінар за участю методиста видавництва "Hueber" Манани Гурко. В роботі семінару прийняли участь викладачі німецької мови шкіл та вищих навчальних закладів.

18 січня. Майбутні журналісти у відділі краєзнавства знайомилися з періодичними виданнями Катеринослава. Огляд та перегляд дореволюційної періодики з відділу рідкісного фонда став подією для учнів школи Юних журналістів Дніпропетровського національного університету.

З 20 по 23 січня – відділом читальних залів було оформлено  книжкову виставку за розділами: “Фінанси в економічній системі держави”, “Фінансовий менеджмент”, “Грошово-кредитна політика”. Виставка експонувалася у обласному фінансовому управлінні. 21 січня – у секторі рідкісних і цінних документів відбулося відкриття виставки “Від богослов’я до електротехніки”, присвяченої 120-річчю від дні народження відомого російського релігійного філософа, вченого-енциклопедиста П.О.Флоренського. 24 січня в обласному управлінні фінансів відкрито виставку "Фінансова справа на Дніпропетровщині", де з фонду краєзнавчого відділу представлено 23 видання.

24 січня – у відділі патентно-технічних та сільськогосподарських документів відбувся день інформації, присвячений питанням інтелектуальної власності. У межах заходу з доповіддю “Програмне забезпечення інтелектуальної власності” виступив генеральний директор НПО “Нотек, Лтд Ко” Коноваленко В.В.; відбувся огляд нових надходжень до відділу патентно-технічних та сільськогосподарських документів і до відділу наукової інформації та бібліографії.

25 січня – у відділі періодики протягом місяця діяла міні-виставка-привітання “Братство Святої Тетяни”, до якої була приурочена акція по безкоштовному запису читачів.

25 січня – у відділі періодики експонувалася книжкова виставка “Прапор України”.

26 січня – у відділі абонементу відбулося засідання клубу “Захопленість” за темою “Ми вчора, сьогодні, завтра”, у межах якого відбулася зустріч за круглим столом, присвячена сьогоденню України та звіту відділу перед читачами.

26 січня на обласному радіо проведено презентацію календаря-щорічника "Моє Придніпров'я" на 2002 рік. Презентацію провели завідуюча відділом краєзнавства Голуб І.С. та Старюк Н.В. - редактор студії художніх програм. Передача прозвучала в ефірі двічі - по суботах 26.01 та 02.02 о 18.10

28 січня Було оновлено і виставлено до уваги читачів книжкову виставку "Нові надходження відділу документів іноземними мовами". Виставки під такою назвою регулярно оновлюються 1-2 рази на місяць і знайомлять читачів з новими книжками, надходять у відділ документів іноземними мовами.

23-31січня. В медичному ліцеї Обласна наукова бібліотека організувала книжкову виставку “Катеринослав-Дніпропетровськ: історія краю”, яка супроводжувалась циклом розповідей “Події і люди”.

29 січня – у відділі читальних залів функціонувала книжкова виставка “Історичний процес та сучасний світ: на межі епох”.

29 січня – відділом періодики для обласного фінансового управління було оформлено  книжкову виставку “Фінанси і фінансова політика”.

31січня – у відділі наукової інформації та бібліографії відбувся День Інформації для спеціалістів ДОУНБ. У межах Дня Інформації для спеціалістів ДОУНБ відділом наукової інформації та бібліографії проведено огляд нових надходжень до фонду відділу наукової інформації та бібліографії.

З1 по 28 лютого – у відділі наукової інформації та бібліографії функціонувала виставка-перегляд “Реферативні видання в Україні”.