Лютий

лютий – у відділі періодики у межах циклу заходів “Сторінки історії” експонувався перегляд літератури “Вибори – 2002: кандидати, виборці, передвиборні технології”.

1 лютого. У відділі документів іноземними мовами пройшов день інформації "Методика викладання іноземних мов" за участю видавництва "Longman" для вчителів англійської та німецької мов з оглядом методичних посібників з викладання іноземних мов.

1 лютого – у відділі періодики експонувалася книжкова виставка “Герб України”.

2 лютого – у відділі абонементу відбувся бібліографічний огляд “Євген Маланюк – кривавих шляхів апостол”. Огляд було присвячено 105-річчю від дня народження українського поета, мистецтвознавця та літературознавця.

4 лютого у відділі краєзнавства відкрито міні-виставку з циклу "Дніпропетровщина: дати і події року" -- "Пам'ятні події лютого".

4 лютого відбулися  загальні збори колективу бібліотеки з нагоди підсумків роботи  2001 року та перспектив розвитку бібліотеки у 2002 році.

5 лютого – у відділі патентно-технічних та сільськогосподарських документів відбулося засідання клубу “Патентознавець”. Тема засідання: “Нематеріальні активи вартісної оцінки”.

6 лютого у відділі краєзнавства відкрито виставку нових надходжень краєзнавчої літератури.

7 лютого – у відділі періодики відбувся День економічної книги, у межах якого були представлені нові книги та журнали по галузям знань.

9 лютого – у відділі читальних залів було оформлено книжкову виставку до дня святого Валентина “Всем душам нежным и сердцам влюбленным”.

11 лютого у відділі краєзнавства відкрито фотовиставку "Дніпропетровські старожитності", де представлено 176 сучасних і старовинних фотографій та листівок з видами міста. Фотоматеріали представлені з фондів бібліотеки та колекції краєзнавця В.С.Старостіна Виставка діяла до 22.02.

11 лютого у Дніпропетровському Медичному ліцеї відкрито виставку з фонду відділу краєзнвства "Дніпропетровщина в полум'ї Великої Вітчизняної".

12 лютого спільно з відділом мистецтва ДОУНБ відділом краєзнавства проведено презентацію книги : Стародубов А.Ф., Самодрыга В.В., Иванов С.С. Память истории: г. Екатеринослав (г. Днепропетровск) по литературе и воспоминаниям. - Дніпропетровськ: РВА "Дніпро - VAL", 2001. - 372 с. (Сер. "О прошлом память сохраним").
Книгу представив ректор ПДАБА професор В.І.Большаков. В обговоренні взяли участь: професори А.К.Фоменко - рецензент, Г.К.Швидько, Г.І.Гуляєв та інші учасники презентації. Презентацію вели завідуюча відділом краєзнавства І.С.Голуб та В.І.Большаков.
До заходу працівниками відділу мистецтва підготовлена розгорнута книжкова виставка "Архітектура - будівництво, мистецтво, краса"
Були присутні понад 50 чоловік: викладачі ПДАБА, краєзнавці.
Проводились телезйомки операторами з обласної телестудії та ПДАБА.

12 лютого відбулася презентація Інтернет-центру ДОУНБ (працює з 1999 року), який був розширений завдяки гранту посольства США в Україні. У церемонії взяли участь: Пол Хакер – аташе з питань культури Посольства США в Україні, Валентина Пашкова – директор Центру інформаційних ресурсів Посольства США в Україні, уповноважений Української Бібліотечної Асоціації.

13 лютого." З днем святого Валентина" така книжкова виставка була представлена читачам у відділі документів іноземними мовами.

13-14 лютого пройшов семінар-тренінг “Інтернет для читачів публічних бібліотек”, в якому брав участь координатор Центру безперервної інформаційно-бібліотечної освіти Я. О. Хіміч (м. Києв). Фахівці бібліотеки набували знань щодо організіції Internet-доступу як бібліотечної послуги.

14 лютого – у межах семінару-тренінгу “Інтернет для читачів публічних бібліотек” співробітниками відділу наукової інформації та бібліографії прочитана консультація “Бібліотечні сайти України та СНД”.

14 лютого – у відділі патентно-технічних та сільськогосподарських документів відбулася книжкова виставка “Винахідники - нашому місту”.

14 лютого – у відділі періодики протягом місяця діяла міні-виставка-привітання , “День Святого Валентина”, до якої була приурочена акція по безкоштовному запису читачів.

16 лютого – у відділі періодики експонувалася книжкова виставка “Преса України”.

18 лютого – у відділі наукової інформації та бібліографії розпочата робота з реструктуризації сайту ДОУНБ.

19 лютого у читальному залі ДОУНБ розгорнуто виставку "Громадська діяльність та місцева влада", де представлено 22 книжкових та періодичних видання з фонду відділу краєзнавства..

19 лютого "Періодика 2001-2002". Ця виставка у відділі документів іноземними мовами ознайомила читачів з періодичними виданнями, які одержує відділ.

19 лютого – у відділі періодики експонувалася книжкова виставка “Громадське суспільство”.

20 лютого – у відділі патентно-технічних та сільськогосподарських документів відбувся науковий семінар “Управління розвитком інтелекту”.

21 лютого у відділі краєзнавства відбулось засідання краєзнавчого клубу "Ріднокрай" за темою: "Громадський діяч Катеринослава О. Л. Караваєв".
Були присутні 30 чоловік. Вела засідання голова клубу Г.К.Швидько. З доповіддю виступив В.С.Савчук. Доповнили: А.К.Фоменко, М.П. Чабан, В.Б.Єфимов. Після засідання Ф.А.Сухоніс - редактор журналу "Бористен", роздав присутнім по примірнику книги І.Кошмана "Спогади".

21 лютого у відділі краєзнавства відбувся краєзнавчий “четверг” “Громадський діяч Катеринослава – О. Л. Караваєв”.

З 21 по 22 лютого – відділом читальних залів було оформлено виїздну книжкову виставку “Громадянське суспільство і місцева влада: контури взаємодії”. Виставка експонувалася у Академії управління при Президенті України. 22 лютого – у відділі періодики протягом місяця діяла міні-виставка-привітання , “День Захисника Вітчизни”, до якої була приурочена акція по безкоштовному запису читачів.

22 лютого. Проведено екскурсію-знайомство з відділом мистецтв для учнів і викладачів гімназії №5. Відвідувачі мали нагоду познайомитися з кращими примірниками спеціалізованого фонду за темою "Мистецтво - скарбниця світової культури" (85прим., присутні 38 чоловік).

28 лютого у відділі бібліографії в рамках Дня інформації проведено огляди -- "Нові книги про наше місто - нові погляди, нові сторінки" та "Краєзнавча періодика, її місце в інформуванні фахівців".

28 лютого – у відділі патентно-технічних та сільськогосподарських документів відбулося засідання клубу “Винахідник”.

28 лютого – відділом наукової інформації та бібліографії проведено День інформації для спеціалістів ДОУНБ.

23 лютого – у відділі абонементу у межах засідання клубу “Захопленість” відбувся літературно-музичний вечір  “Музичний дивосвіт”.

28 лютого – у відділі абонементу діяла книжкова виставка “Не страчене життя”, присвячена 120-річчю від дня народження Архипа Тесленка.