Грудень

3 грудня – співробітниками відділу наукової інформації та бібліографії була надана методична консультація з питань інформаційної роботи для бібліотекаря ліцею інформаційних технологій.

5 грудня – відділом наукової інформації та бібліографії було проведено День юридичної інформації. В межах заходу були організовані: безкоштовна юридична консультація для населення з питань трудового законодавства та соціального захисту, яку проводив юристконсульт Міщенко О.О.; безкоштовний пошук законодавчих документів за повнотекстовою копм’ютерною базою “Законодавство”; консультації бібліографів з питань користування законодавчою літературою; діяли виставка-перегляд нової юридичної літератури та тематична виставка періодичних видань.

10 грудня – співробітниками відділу наукової інформації та бібліографії був підготовлений перший (пілотний) випуск “Фінансового дайджесту”.

12 грудня – співробітниками відділу наукової інформації та бібліографії була надана виїздна консультація у павлоградській міській бібліотеці за темою “Бібліографічна робота в мережі Інтернет”.

13 грудня - у відділі періодики у межах циклу заходів “Сторінки історії” експонувався перегляд літератури “Місце самоврядування: українська модель”.

16 грудня – співробітниками відділу наукової інформації та бібліографії надано матеріал Дніпропетровському історичному музею за темою “Відзнаки військово-морського флоту України та Росії” .

16 грудня – у відділі комплектування закінчилась передплата на періодичні видання першого півріччя 2003 року.
Було передплачено:
Газет – 305 назв;
Журналів – 126 назв;
Інформаційних видань – 64 назви.
З них:
Російські видання:
Журналів – 715 назв;
Газет – 102 назви;
Інформаційних видань – 40 назв.
Українські видання:
Журналів – 496 назв;
Газет – 203 назви;
Інформаційних видань – 24 назви;
Видання іноземних країн:
Журналів – 32 назви.
Передплачено 9 назв CD-ROM.
Серед них: винаходи країн світу, описи винаходів Російської Федерації, реферативні журнали.

 

19 грудня – у  відділі наукової інформації та бібліографії закінчилася робота зі складання довідково-бібліографічного покажчика “Кримінальне право України”.

20 грудня – у відділі комплектування почалася робота над створенням “Зведеного каталогу періодичних видань, які передплатили провідні бібліотеки м. Дніпропетровська на 2003 рік”. Запрошуємо всіх бажаючих взяти участь у створенні каталогу. Довідки за телефоном: 42-45-68.

23 грудня – у секторі рідкісних і цінних документів Дніпропетровської обласної наукової бібліотеки відбувся запис телевізійного сюжету для 51-го каналу телебачення.

26 грудня – у відділі патентно-технічних та сільськогосподарських документів відбулася книжкова виставка “Альтернативні джерела енергії”.

28 грудня – у відділі абонементу у межах засідання клубу “Захопленість” відбувся вечір, присвячений українським звичаям та обрядам “Світло різдвяної зірки”.

28 грудня – у секторі рідкісних і цінних документів відкрито книжково-ілюстративну виставку, присвячену Різдву Христову. Її назва “Гармонія віри і знання – ХХІ століттю” розкриває ідею і тему виставки, близьку і зрозумілу сучасникам: абсолютна цінність людської постаті з точки зору історії культури і християнської релігії, науки і філософії. Виставка знайомить читачів з рідкісними виданнями ХІХ-ХХ століть.