Квітень

квітень – у відділі періодики протягом місяця діяла виставка нових надходжень “Таємниці народної медицини”, присвячена дню здоров’я.

квітень – у відділі періодики у межах циклу заходів “Сторінки історії” експонувався перегляд літератури “Дмитро Іванович Дорошенко” (до 120-річчя від дня народження). З 1 по 30 квітня – у відділі наукової інформації та бібліографії функціонувала виставка-перегляд “Державна бібліографія України”.

3 квітня у відділі краєзнавства відкрито міні-виставку з циклу "Дніпропетровщина: дати і події року" -- "Подвижник просвітництва Дмитро Дорошенко".

4 квітня – у відділі патентно-технічних та сільськогосподарських документів відбулася книжкова виставка “Автоматизація і сучасні технології”.

4 квітня – у відділі періодики експонувалася книжкова виставка “День Холокоста”.

4 квітня – у відділі читальних залів функціонувала книжкова виставка “Педагогіка – це мистецтво, а вчитель – її Майстер”.

5 квітня – у відділі періодики відбувся День правової книги, у межах якого були представлені нові книги та журнали по галузям знань.

5 квітня у відділі краєзнавства відкрито виставку нових надходжень краєзнавчої літератури.

5 квітня – у відділі періодики відбувся День правової книги, у межах якого були представлені нові книги та журнали по галузям знань.

6 квітня – у секторі рідкісних і цінних документів  відкрилася книжкова виставка “Свобода, прогрес і справедливість – мета його життя”, яка була присвячена 190-річчю від дня народження російського мислителя, громадського і політичного діяча, письменника і публіциста О. І. Герцена  і ознайомила читачів з літературою, присвяченою його життю і діяльності.

9 квітня – у відділі патентно-технічних та сільськогосподарських документів відбулося засідання клубу “Патентознавець” на тему “Патентно-ліцензійна діяльність та тенденції її розвитку”.

10 квітня – у відділі патентно-технічних та сільськогосподарських документів пройшов науковий семінар “Техніка розвитку інтелекту”.

10 квітня – у відділі читальних залів до Дня Довкілля було оформлено книжкову виставку “Ще не пізно врятувати планету”.

11 квітня – у відділі абонементу діяла книжкова виставка “Україно моя, незалежна держава”, присвячена сьогоденню держави.

16 квітня – у відділі періодики експонувалася книжкова виставка “Волонтерський рух”.

16 квітня – у відділі абонементу експонувалася книжкова виставка “Катеринослав – Дніпропетровськ: віхи історичного поступу”.

18 квітня у відділі краєзнавства відбулось засідання краєзнавчого клубу "Ріднокрай" за темою: "Без коріння не буває листя. Генеалогічні дослідження Володимира Єфимова".
На засіданні були присутні 38 чоловік. Вела засідання голова клубу Г.К.Швидько. З доповіддю виступив В.Б. Єфимов, доцент Дніпропетровського інституту фізкультури. Він доповнив свою розповідь демонструванням таблиць, схем, фотографій. Після цього відповів на численні запитання. Після засідання Г.К.Швидко та заступник директора ДІМа В.М. Бекетова зробили оголошення про краєзнавчу конференцію в ДНУ 26-го квітня.

18 квітня у відділі краєзнавства відбувся краєзнавчий “четверг” “Без коріння не буває листя” – розповідь про генеалогічні дослідження доцента Дніпропетровського інститута фізичної культури Володимира Єфимова.

22 квітня – у відділі абонементу діяла книжкова виставка “Попіл Чорнобиля стукає в наші серця”.

23 квітня завідуюча відділом краєзнавства І.С.Голуб взяла участь у проведенні презентації виставки "Писанка" в "Світлиці" ДДТУЗТ.

23 квітня – у відділі читальних залів у межах засідання Інформаційного екологічно-просвітницького центру до Дня Довкілля було організовано круглий стіл. Круглий стіл очолювали представники Дніпропетровської обласної екологічної асоціації “Зелений світ”. На зустріч були запрошені представники неурядових громадських організацій та  приватних бізнес-структур. До круглого столу було оформлено книжкову виставку “Екологія виставляє рахунок”. Круглий стіл проводився за наступними питаннями: 1. Сталий розвиток. Історія. Концепція. Майбутнє. 2. Місцеві плани дій. По першому питанню виступив виконавчий директор Дніпропетровської обласної асоціації “Зелений світ” О.В. Ангурець; по другому питанню було заслухано виступ координатора молодіжної екологічної ліги Придніпров’я А.О.Литвиненко. Наприкінці круглого столу відбулося обговорення докладів та загальне обговорення глобальних екологічних проблем сучасності.

24 квітня – відділ патентно-технічних та сільськогосподарських документів взяв участь у семінарі “Теорія і практика охорони інтелектуальної власності”.

24 квітня – відділом наукової інформації та бібліографії було проведено День інформації для спеціалістів ДОУНБ. У межах Дня інформації співробітниками відділу наукової інформації та бібліографії було зроблено огляд нових надходжень до фонду відділу.

24 квітня.. "Сяйво писанки" - таку назву мала виставка робіт майстра народної творчості, писанкаря Л. Паньовіна (м.Тернівка, Павлоградський р-н), яка відбулася у відділі мистецтв обласної наукової бібліотеки і присвячена Великоднім святам. До заходу підготовлено книжкову виставку про цей найстаріший народний промисел, де представлено літературу не тільки відділу мистецв, але й відділу літератури іноземними мовами та із зібрання канадського фонду.

24 квітня у відділі літератури з питань мистецтва з нагоди Великодніх свят відбулася виставка та презентація робіт майстра народної творчості, писанкара Леоніда Паньова з міста Тернівка Павлоградського району - “Свято писанки”.

25-26 квітня відбувся обласний міжвідомчий семінар для методистів ЦБС області “Синтез нових ідей і традицій: від методики до життя”. На семінарі розглядались найважливіші питання сучасної стратегії і основні пріоритети діяльності методичних служб області. Відбулася презентація нових видань відділу наукової організації і методики бібліотечної роботи: “Бібліотека. Влада. Час: практика співпраці” – оглядово-інформаційний матеріал серії “Методичний центр ДОУНБ рекомендує”; “Бібліотека. Населення. Місцева влада” – прес-дайджест публікацій серії “Сучасна бабліотека”.

Чергова розмова засідання клубу “У методиста” була присвячена іноваційним підходам до сучасних напрямків діяльності бібліотек та проблематики методичної роботи. Методисти ЦБС області запропонували присутнім інформаційно-рекламні матеріали з досвіду роботи своїх бібліотек. На другий день семінару методисти були запрошені на гостини до колег у відділ абонементу ДОУНБ.

26 квітня відділом краєзнавства взято участь у проведенні конференції "Історичне краєзнавство Наддніпрянщини", підготовленій спільно ДНУ та ДІМ.
Засідання секції № 1 "Наддніпрянщина як об'єкт історичного краєзнавства" відбулось в читальному залі відділу.

27 квітня – у відділі абонементу у межах засідання клубу “Захопленість” відбувся вечір історичної пам’яті, присвячений 70-річчю голодомору в Україні “Ціна великого перелому”.

29 квітня електронна база краєзнавчого відділу "Краєзнавство" склала 28 тисяч записів.